Fysiotherapie PLUS Specialisaties

Fysiotherapie bestaat uit verschillende vormen voor verschillende soorten klachten. Uit het persoonlijke kennismakingsgesprek zal blijken welke therapie het beste aansluit bij uw klacht(en). Wij hebben verschillende soorten klachten en behandelingen op een rij gezet, zodat u zich kunt inlezen. Fitforum biedt de volgende vormen van fysiotherapie aan in Amersfoort:

Oedeem therapie en Lymfedrainage

Oedeemtherapie en lymfedrainage is voor mensen die last hebben van ophoping van vocht in het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door beschadiging aan het lymfecirculatie systeem, het bloedcirculatie systeem of de hartfunctie. Door het oedeem kun je zichtbare verdikkingen hebben, maar het kan ook dieper zitten en minder zichtbaar zijn. Een oedeemtherapie kan noodzakelijk zijn door de gevolgen van trombose, na een operatie aan bloedvaten of na een ongeval of oncologische ingreep.

Bekkentherapie/incontinentie

De bekkentherapeut richt zich op vrouwen, mannen en kinderen met problemen in het gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. Een klacht in het bekken kan leiden tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. Bekkenbodemspieren zorgen voor het behoud van continentie, maar zijn ook een ondersteuning van organen in de buik, bij de seksualiteit en spelen een rol bij de stabiliteit van de wervelkolom en bekken. Met bekkentherapie focussen wij ons onder andere op ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Door middel van deze behandeling leert u zich bewust worden van uw bekkenbodemspieren en deze op een juiste manier te gebruiken.

Manuele therapie

Manuele therapie kan toegepast worden bij rugklachten, nekklachten, schouderklachten en knieklachten. De manueel therapeut probeert te achterhalen hoe de klachten ontstaan, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct te merken!

Sportfysiotherapie

Als geblesseerde sporter wil je zo snel mogelijk weer revalideren om te kunnen sporten. Onze sportfysiotherapeut begrijpt dat. Samen met u stelt hij een behandelplan en revalidatieschema op om dit te bewerkstelligen. Enkelblessures, knieklachten en schouderklachten zijn veel voorkomende sportblessures. Bent u een tijd uit de running geweest en merkt u dit aan uw conditie? Samen met onze therapeuten zorgen wij voor re-integratie op gebied van sport, werk en privé.

Etalagebenen/Claudicatio

Bij Etalagebenen (Claudicatio Intermittens) heeft u last van vernauwde slagaders van het been door aderverkalking. Hierdoor kunnen de slagaders minder bloed aanvoeren naar uw benen. Etalagebenen kunnen leiden tot pijn bij het lopen. Maar ook koude voeten, ontbreken van onderhuidse vetlaag, verlies van haar op uw voeten en tenen, verdikte teennagels en een vertraagde nagelgroei zijn symptomen van etalagebenen. Een aantal factoren zorgen voor een verhoogde kans op etalagebenen: leeftijd, geslacht, aangeboren aanleg, roken, lichamelijke inactiviteit, overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en cholesterol.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenziekte met verschillende klachten. Dat maakt de ziekte van Parkinson erg complex. Voor iedere patiënt zijn de parkinsonsymptomen verschillend. Symptomen die bij Parkinson horen zijn onder andere trillen van handen, benen, kin en tong, tragere bewegingen, moeizaam starten van bewegingen, stijve spieren en problemen bij houding en evenwicht.

COPD

COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen die niet of niet geheel omkeerbaar is. Fysiotherapie kan u helpen uw conditie op peil te brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Heeft u problemen met slijm opgeven, dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectieve manier van slijm losmaken en huffen en/of hoesten. Ademoefeningen kunnen helpen de kortademigheid te verminderen.

De fysiotherapeut kan u deskundig begeleiden bij het verbeteren of op peil houden van uw conditie. Misschien vindt u dit moeilijk of durft u zich niet goed in te spannen omdat u steeds benauwd wordt. De fysiotherapeut kan u uitleggen wat u juist wel en wat u beter niet kunt doen. In overleg en afgestemd op uw situatie stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op ter verbetering van uw conditie. Eventueel krijgt u aangepaste oefeningen voor bijvoorbeeld uw ademspieren en arm-, been of rompspieren. Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van uw klachten. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen. Fysiotherapeuten hebben een beweegprogramma samengesteld speciaal voor mensen met COPD die een actievere leefstijl willen ontwikkelen.

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie is voor mensen die hulp nodig hebben bij het herstellen van een hartaandoening of -operatie. Mensen die in aanmerking komen voor hartrevalidatie hebben bijvoorbeeld onlangs een hartinfarct of hartstilstand gehad, hebben een operatie gehad aan hun hart, hebben last van hartritmestoornissen of hebben onlangs een pacemaker of ICD gekregen. Met hartrevalidatie verhoogt u de kans op een herhaling van hartproblemen en wordt de kans verkleind dat u eraan sterft.

Algemene fysiotherapie bij Fitforum in Amersfoort

U kunt bij onze fysiotherapeuten in Amersfoort terecht met klachten aan uw zogenoemde houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut zal de eerste keer dat u komt een vraaggesprek afnemen, onderzoeken wat er mogelijk aan de hand is en in samenspraak met u een behandeling opstellen. Ook in 2019 heeft u voor alle vormen van fysiotherapie GEEN verwijzing nodig. U kunt dus zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapeut. Wilt u meer informatie over de behandelingen of tarieven? Neemt u gerust contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag!

Onze specialisten

Wytse
MT. Sportfysio
Mirjam
Oedeem Bekkentherapie
Anne
Mt. Sportfysio
Wij gebruiken cookies om de website beter te laten functioneren