Manuele Therapie Amersfoort

Gewrichtspijn is een veel voorkomende klacht in Nederland. Manuele therapie kan u hierbij helpen. De manueel therapeut probeert te achterhalen hoe de gewrichtspijn ontstaat, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Op basis hiervan kan de manueel therapeut een diagnose stellen. Er wordt dan samen met de patiënt besloten of er behandeld gaat worden.

Doel en behandeling manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie en heeft als doelen de functie van de gewrichten te verbeteren en de houding en beweging tijdens werkzaamheden en andere activiteiten te optimaliseren. De manueel therapeut probeert tijdens de behandeling opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd). Op het gewricht wordt een korte snel impuls gegeven. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten en houding verbetert en het bewegen gaat makkelijker.

Erkende therapeuten bij Fitforum Amersfoort

Bij Fitforum Amersfoort werken specialisten met een hart voor het vak en dat merken onze patiënten ook! Onze manueel therapeuten zijn als erkend manueel therapeut en geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) en in het Register Manuele Therapie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een behandeling? Neemt u gerust contact met ons op en wij helpen u graag! Ook in 2016 heeft u voor alle vormen van fysiotherapie, dus ook manuele therapie, geen verwijzing nodig. U kunt dus zowel met als zonder verwijzing van de huisarts naar de manueel therapeut.

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten functioneren