TENNISELLEBOOG

Een tenniselleboog wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Het gaat om de onderarmspieren die pols en vingers strekken. Deze hechten aan op de buitenzijde van de elleboog. 

Oorzaken
Anders dan de naam doet vermoeden hoeft een tenniselleboog niet door tennissen te ontstaan. Meestal ontstaat het door zwaar tillen, herhaaldelijk knijpen, wrikbeweging of komen de klachten vanuit de rug. De spanning van de onderarmspieren nemen bij deze activiteiten toe.  Door deze spanning in de onderarmspieren komt er veel druk op de pees, wat pijnklachten geeft.

Symptomen 
Meestal ontstaat een tenniselleboog langzaam, het sluipt erin. De pijn begint 's ochtends en gaat steeds langer aanhouden. Bewegingen als het draaien van de onderarm, bovenhands stillen of een zware tas pakken kunnen pijnklachten geven aan de buitenzijde van de elleboog. Na een tijdje wordt het drukken op de buitenzijde van de elleboog ook pijn.

Behandeling 
Het is belangrijk om activiteiten/bewegingen die de pijn klachten provoceren te vermijden. Op deze manier kan de pees herstellen. De fysiotherapeut zal de beweeglijkheid van de elleboog zo optimaal mogelijk houden en de spierspanning laten afnemen.

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten functioneren