VALPREVENTIE

Valpreventie

 

Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.

Het streven is dat mensen langer gezond thuis kunnen blijven wonen, dus langer veilig en zelfstandig blijven is belangrijk. Belangrijk hierbij is het voorkomen van een val en daarnaast moeten we ons ertoe zetten om te gaan bewegen. Hoe ouder we worden hoe kleiner de spiervezels worden en de maximale spierkracht neemt af. Hierdoor is het belangrijk om in de juiste volgorde te gaan trainen van balans, kracht en fysieke activiteit belangrijk.

Een bewezen effectief programma hierbij is Otago. Bij FitForum bieden we dit programma aan individueel in de praktijk of bij u thuis, maar het is ook mogelijk om deze in groepsverband te volgen in de praktijk.

Na dit programma is het belangrijk om door te blijven trainen en dit kan in onze diverse fitnessgroepen.

Meer info vraag naar Soeanne

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten functioneren